Pruunid munad löövad poes valgeid odavama hinnaga

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üks kord aastas enne lihavõttepühi võiksid muidu pruune mune munevad kanad tootmise valgetele ümber lülitada, sest siis kasvab järsult nõudlus valgete munade järele.


Paide Konsumi juhataja Tiina Kruusamäe lausus neljapäeval, et poes on lisaks pruuni karva munadele müügil ka valged Talleggi Tervisemunad, kuid valged munad on alati kallimad kui pruunid. Kui karp valgeid mune maksab 22 krooni, siis pruunid Säästumunad maksavad 15.90 ja karp suuri häid mune 17.90 krooni.


Valgeid mune ostavad poest eelkõige need, kel on kodus väikesed lapsed. «Näiteks lasteaias käivate laste emad käisid just neid otsimas, et lasteaias koos värvida,» lausus Kruusamäe.


Paide Maksimarketi juhataja Tiiu Lunts ütles, et pruune mune on kauplusest osta küllalt, kuid kümnesed karbid valgeid mune lõppesid otsa


juba neljapäeva hommikul.


See-eest Talleggi valgeid Tervisemune kuue kaupa pakis jagub, need on muidugi pruunidest kallimad. «Hiidmunadest ei tea, mis värvi need on, sest ühes kastis võib olla karpe nii valgete kui pruunide munadega,» lisas  Lunts.


Eelmisel aastal müüs Maksimarket ka sibulakoori munade värvimiseks, tänavu mitte. Küll on saada hulgaliselt muid vahendeid, millega mune värvida ja kaunistada.


Paide Säästumarketist öeldi, et nemad müüvad vaid pruune, L- ja M-suuruses mune, valgeid pole ega tule ka. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles