Paidelased jõudsid „Meediamulli" finaalis esikolmikusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi võistkond tänavu Koerus toimunud maakonnavoorus.
Paide gümnaasiumi võistkond tänavu Koerus toimunud maakonnavoorus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel Pärnus kaks ja pool tundi kestnud „Meediamulli" finaalis püsisid Paide gümnaasiumi noored algusest peale Audru keskkooli võistkonnal tihedalt kannul jäädes vaid mõne punktiga maha. Siiski suutsid audrulased lõpuni liidrikohta hoida. Paidelased jäid Viljandi Paalalinna gümnaasiumi noortega teist ja kolmandat kohta jagama.

Paide gümnaasiumi võistkonda kuulusid Kaisa Pelt, Kristjan Pihl, Kätlin Kukk, Marleen Kruusamäe, Julia Kozik ja Kristin Võsujalg.
Finaalis osalesid üheksa võistkonda Viljandi-, Järva- ja Pärnumaalt.

Noored pidid finaalis leidma tekstist valefakti, tundma ära õige pealkirja, vastama meediaajaloo küsimustele, oskama tsitaadi põhjal öelda selle lausujat, pakkuma pealkirja õigeid sõnu.

Näiteks pidid noored teadma, milline raadio ja mitmendat sünnipäeva tähistab sellel kuul, keda või mida kutsuti ringhäälingus „hõbehalliks", helilindilt tundma ära Kadri Adamsoni ja Guido Kanguri ning teadma, millised sõnad puuduvad pealkirjast „Orbitaaljaamas kohtuvad esmakordselt....." (vastus: neli naist).
Kodus tuli valmis teha teleuudis ning kohapeal tutvustada oma kooli ajalehte.

Tulemused
I Audru keskkool 22,5 punkti
II-III Paide gümnaasium ja Viljandi Paalalinna gümnaasium 20,5 punkti
IV -V Viljandi maagümnaasium ja Carl Robert Jakobsoni gümnaasium 16 punkti
VI Pärnu Koidula gümnaasium 15,5 punkti
VII Koeru keskkool 15 punkti
VIII Pärnu Ülejõe gümnaasium 14,5 punkti
IX Paide ühisgümnaasium 14 punkti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles