KIK toetab plastitehast 7,9 miljoniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rexest Grupi juhatuse liikmel Andrus Valdmaal (paremal) on põhjust ligi kaheksamiljonilise toetuse üle rõõmu tunda.
Rexest Grupi juhatuse liikmel Andrus Valdmaal (paremal) on põhjust ligi kaheksamiljonilise toetuse üle rõõmu tunda. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kinnitas viie jäätmete taaskasutuse projekti hulgas ka osaühingu Rexest Grupp toetuse, ettevõte hakkab oma Mäo tehases plastjäätmetest ehitusmaterjali tootma. Toetuse suurus on 7,9 miljonit krooni.


Rexest Grupi tegevus võib prügilasse ladestamisest päästa ja ringlusse suunata 2400 tonni plastpakendite jäätmeid aastas.


Projekti tehnoloogia edasiarendamisel on võimalik käitlusse võtta ka muid jäätmeid, sealhulgas põlevkivituhka.


KIKi heakskiidu said veel osaühingu Horizon Tissue plaan toota kokkukogutud paberpakendist pehmepaberit, jäätmekäitluskeskuse rajamine Lääne-Virumaale, biojäätmete taaskasutuse arendamine Torma prügilas ning biojäätmete käitluskompleksi rajamine Tallinna prügila territooriumile.


Viis projekti saavad kokku ligi 93,8 miljonit krooni Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetust, millele lisandub toetusesaajate omaosalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles