Tehases lõhkes lämmastikhappe anum

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna mõni minut enne kella 11 lõhkes Paides Pärnuvälja tänavas valgusteid tootva Alppiluxi tehases lämmastikhappe anum. Lääne-Eesti päästekeskuse kinnitusel inimesed viga ei saanud ja ümbruskonna elanikele õnnetus ohtu ei kujuta.


Täna kella 10.44 ajal sai päästeamet teate, et OÜ Alppilux tootmishoones on purunenud 30-liitrine lämmastikhappe kanister.

Esialgsetel andmetel purunes kanister aine ümbervalamise käigus. Keemilist ainet pritsis seinale ja põrandale. Üks läheduses olnud inimene puutus pritsmega kokku, kuid pesi aine nahalt kohe maha.

Kiirabi kontrollis kohapeal tema tervist, haiglaravi ta ei vajanud.

Kemikaali anum asus isoleeritud ruumis ning kemikaali aurude laialdasema leviku ohtu ei olnud.

Esimestena kohale jõudnud Paide päästekomando päästjad piirasid ala. Kogu hoonest evakueeriti kõik töötajad.

Ümbruskonna elanikele ohtu ei ole, lähimad elumajad asuvad õnnetuskohast ca 300 m kaugusel.

Reostust saabusid likvideerima spetsialistid Tallinnast.

Reostus likvideeriti kella poole neljaks pärastlõunal. Aine kaeti absorbendiga ja reostus korjati kokku. Hiljem läheb kokku korjatud reostus utiliseerimisele.  

Lämmastikhappe aurud on sissehingamisel mürgised ning ärritavad nahka, silmi, limaskesti ja hingamisteid.

Päästekeskus juhib tähelepanu, et ka väikestes kogustes kemikaale käitlevates ettevõtetes peavad ettevõtte töötajad tundma aineid ning võimalikke ohte nende käitlemisel. Samuti tuleb teada ja juhinduda kemikaalide pakendil olevast ohutusinfost.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles