Viktoriin viib kaladele külla

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ambla jõgi on põua tõttu kuiv.
Ambla jõgi on põua tõttu kuiv. Foto: Erakogu

Paide kultuurikeskuse kammersaali kogunevad homme, 12. novembri keskpäevaks maakonna 5.-7. klasside õpilased, et panna proovile oma teadmised veest.

Keskkonnaamet korraldab veeteemalise viktoriini „Puhas vesi hoiab elu!“ novembrikuus igas Eesti maakonnas. Viktoriinis osalevad 5.-7. klassi õpilased neljaliikmeliste võistkondadega. Viktoriini küsimused on erinevatest veega seotud valdkondadest: vesi kui aine, vee olekud, põhja- ja pinnavesi, vesi kui elukeskkond, vee kasutamine, veekaitse korraldus, vee reostumine ja selle puhastamine. Iga maakonna kolme parimat võistkonda premeeritakse diplomite ja meenetega.

Keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik lubas, et õpilased saavad osaleda ka töötubades nagu „Kaladele külla“ ja „Looduslikud veed“. «Koolide huvi viktoriinil osalemise vastu on olnud suur ja mõnes maakonnas täitusid kohad nii kiiresti, et osad võistkonnad pidid kahjuks ukse taha jääma,“ sõnas Kivistik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles