Parim noorte äriidee seostub köögitarvikutega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga
Nuga Foto: cooking.com

Eile olid noorte äriideede konkursile kava esitanud meeskonnad, majandus- ja ettevõtlusõpetajad, ettevõtlusmängu «Tunne Järvamaa ettevõtteid!» juhendajaid-õpetajad palutud ärilõunale kohalikku ettevõttese Sämmi Grill, kus selgus ka parim idee, teatas Kesk-Eesti noorsootöö keskus.

Konkursile «Järvamaa noorte äriidee 2013» laekus Türi ühisgümnaasiumi ja Paide gümnaasiumi 27 noorelt seitse ideed, millest esitleti nelja. Noori juhendasid Elbe Metsatalu ja Aave Päeva.

Parimaks osutus idee «Köök on IN», mida esitles õpilasfirma Salt & Pepper (Madleen Ütt, Kadri Pius, Elisabeth Aben, Signe Jäetma ja Janne Rihe Paide gümnaasiumist). Idee seisneb köögitarvikute tootmises: põlled taaskasutusmaterjalidest, pesulõksud – maitseainekinnitid, lamineeritud taldrikualused retseptidega (retsept: "Vanaema pannkoogid").

Žürii hinnangul tutvustasid noored peaauhinda väärt ideed hästi ja põhjendatult, autorid olid sellest innustunud, ideed on võimalik teoks teha ja see ei nõua suuri kulutusi.

Noorte ideid analüüsis ja hindas žürii koosseisus: Maie Põder (Swedbank Järvamaa harukontorite juht), ettevõtja Piret Kreitsman (OÜ Ramjee) , ettevõtja Siiri Zeeman (Lillelinna Mängumaa OÜ) ning Andrus Kopliste (Paide ühisgümnaasiumi õpetaja, MTÜ Ventum Versus juht).

Veel esitlesid noored järgmisi ideid:
*Valemitega kustukumm – see on kustukumm, millel on valemitega ümbris. Autorid Laura Härg ja Kelly Kändma (Türi ÜG).

*Uuesnooreskuues – idee seisneb kasutatud rõivaste ümbertegemises ja dekoreerimises. Autorid Jane Kägu, Caroline Kertner, Elina Pent ja Elis Järvsoo (Türi ÜG).

*Lapsehoidjateenus – idee pakkuda Paides lapsehoidja teenus. Autorid Helin Kikerpill, Eleri Kütt, Regina Perzinski ja Kaysa Asper (Paide G).

Noorte äriideede konkurss on üks programmi «Ettevõtlikuks nooreks Järvamaal» tegevustest, mida toetavad haridus- ja teadusministeerium ning Järva maavalitsus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles