Kaugliinibusside piletid kallinevad

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus. Pilt on illustratiivne.
Bussipeatus. Pilt on illustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Sebe tütarfirma Eesti Buss tõstab alates 1. detsembrist bussipiletite hindu keskmiselt viis protsenti kaugliinidel, mille  tulud ei kata kulusid. Samas laieneb soodustuste saajate ringi, kirutab Tarbija24.

«On oluline rõhutada, et kaugbussiliiklus toimib ainult kommertsalustel ehk piletist saadud tulu peab igal juhul katma kulud,» selgitas Sebe tütarfirma Eesti Buss OÜ juht Tõnu Ruusamäe.

«Säilitamaks liinivõrku, korrigeerisime mõõdukalt hindu. Meie eesmärk ei ole kindlasti vähem tulusaid liine sulgeda,» tunnistas Ruusamäe.

Bussipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viis protsenti liinidel, kus see on liini käigus hoidmiseks vajalik. Millistel liinidel täpselt, pole veel kindlalt teada. Näiteks liinidel Tallinn-Tartu-Tallinn, Tallinn-Pärnu-Tallinn jäävad hinnad samaks.

Et hinnatõus oleks tarbijale mõistlik ja vastuvõetav, muutis ettevõte soodustuste paketti, lisas Ruusmäe.

Detsembrist saavad üle 60aastased 40protsendise soodustusega sõita ka laupäeviti.

Kui seni said odavamalt sõita kuni 26aastased noored, siis järgmisest kuust laieneb soodustus kuni 30aastastele. «Arvan, et see on äärmiselt oluline, kuna tänapäeva tudengid on juba vanemad kui 26aastased,» põhjendas Ruusamäe.

Lisaks oli siiani kliendikaardisoodustus 30 senti piletilt, mis oli kallim kui 1,30 eurot. Edaspidi on soodustus 10 protsenti ning vastavalt läbitud kilomeetritele (2000 km kvartalis) odavneb pilet 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles