Edelaraudtee korraldas koos töötukassaga töömessi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Edelaraudtee AS korraldas täna koos Eesti Töötukassaga töömessi, mis viis kokku peatselt töö kaotavad Edelaraudtee töötajad ning kvaliteetsest tööjõust huvitatud ettevõtted.

„Kuna Edelaraudteel ei ole võimalik uuest aastast reisijate teenindamist jätkata, siis pole meil tulevast aastast valdkonna spetsialistidele rakendust. Soovime oma inimesi, kellest enamus on pikaajalise staažiga, uue töökoha leidmisel toetada. Kuna tööturul on heade spetsialistide järgi alati nõudlust, siis usume, et tänasest üritusest on meie inimestele ka reaalne kasu,“ sõnas Edelaraudtee personalijuht Ene Ott.

Lisaks messile on Edelaraudtee koos töötukassaga korraldanud ka mitmeid teabepäevi, kus töötajatele on tutvustatud nende seadustest tulenevaid õigusi ja võimalusi ning tööturul eduka kandideerimise oskusi.

Töötukassa koondamistele reageerimise juhi Liis Josua sõnul on töömesside korraldamine suurte koondamiste puhul on muutunud tavapäraseks. Tööandjate huvi koondatavate vastu on suur ja nad osalevad meelsasti sellistel üritustel nagu on näidanud hiljutised kogemused Ida-Virumaa ja Saaremaa messidelt.

Töömessist võttis osa üheksa töötajaid värvata soovivat ettevõtet: Iss Eesti AS, Eesti Liinirongid AS, USS Secrity Eesti AS, Norma AS, Selver AS, Saku Õlletehase AS, Tallink Takso AS, Rimi Eesti Food AS ja R-Kiosk Estonia AS.

Edelaraudtee AS on teenindanud reisijaid diiselrongidega Tallinna-Narva, Tallinna-Pärnu, Tallinna-Valga, Tallinna-Rapla, Tallinna-Türi-Viljandi, Tallinna-Tartu-Valga ja Tartu-Koidula liinidel aastast 1997. Ettevõte lõpetab tegevuse seoses Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi otsusega anda alates 01.01.2014 kogu siseriiklik reisijatevedu rongiliikluses riigiettevõttele Elron. Edelaraudtee on selle otsuse küll vaidlustanud, ent tänaseks on selge, et vaatamata kohtulahingutele Edelaraudtee tulevasest aastast reisijatevedu ei jätka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles