Klaveriõpilased said topeltvõidu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril leiab Lääne-Virumaal aset üheksa kontserti viielt muusikakoosluselt. Foto on illustratiivne.
Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril leiab Lääne-Virumaal aset üheksa kontserti viielt muusikakoosluselt. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Laupäeval oli Tallinnas Lasnamäe muusikakoolis III noorte pianistide konkurss «Lustlik klaver». , Osa võttis 55 Eesti ja Soome muusikakoolide pianisti, nende hulgas ka kaks Türi muusikakooli õpilast, kes tõid koju kaksikvõidu.

Türi muusikakooli direktor Silja Aavik selgitusel võistlesid noored pianistid neljas vanuserühmas. Kolmanda vanuserühama parim oli Seliina Schüts õpetaja Miina Jõgisalu klaveriklassist, talle järgnes Liisa-Maria Marrandi õpetaja Anne Laimetsa klaveriklassist.
Konkursi peakorraldaja, Lasnamäe muusikakooli klaveriõpetaja Tiina Vurma ütlust mööda on «Lustliku klaver» ainulaadne võistlus, mis koosneb kahest teineteisega seotud konkursist. «Klaveriõpilaste konkursile eelnes kõigepealt konkurss noortele heliloojatele, kelleks olid Tallinna ja Tartu muusikakooli ning Eesti muusikaakadeemia kompositsioonierialade üliõpilased ja kes kirjutasid klaveripalu just selle ürituse tarbeks,» selgitas Vurma.
Noored heliloojad olid ka kohal, et valida välja oma pala parim esitaja. Klaveriõpilasi hindas žürii, kuhu kuulusid Leelo Kõlar, Ia Remmel ja Mati Mikalai. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles