Käsitööhuviline miss tegi kroonile siidpadja

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Miss Mediumi tiitli pälvinud Paide tüdruk Regina Perzinski (12) teeb parema meelega käsitööd ja joonistab, kui istub arvuti taga. Eelmisel laupäeval pähe pandud kroonilegi õmbles ta erkpunase siidpadja.

Esimene nädal missina on läinud Reginal kenasti. «Ikka veel kõik õnnitlevad!» sõnab ta ja puhkeb naerma. Enamik sõpradest on kolmapäevaks küll oma õnnitlused edastanud, kuid aeg-ajalt tulevat mõnel õpetajal meelde, et Regina on miss, ja siis õnnitleb tiitli puhul.
Midagi muud Regina elus laupäeval õhtul, mil ta missiks krooniti, ei muutunud. Ta lisab, et on ikka seesama tüdruk, kes enne võistlust.

Krooni hoiab Regina hoolega. Selle tarvis õmbles ta erkpunase siidpadja ja ehe on saanud riiulil väärilise koha. «Arvan, et missiks saamine on mu seni kõige suurem saavutus, olen muid asju ka saanud, aga see on kõige tähtsam,» tunnistab ta.
Missitiitlist pole Regina unistanud. Modelliks on ta küll kunagi saada tahtnud ja sõbrannadegagi üksteise kodudes väikseid moesõusid korraldanud, kuid enam see amet ahvatlev ei tundu. «Ma pole selline inimene, kes suudab end näljutada,» põhjendab ta.
Regina üks eeskujusid on siiski modellimaailmas tuntud Tyra Banks, kes on eestlastele teada tõsielusarjast, mis otsib Ameerika järgmist tippmodelli.
Reginale meeldib Banksi juures pigem see, et ta on teinud palju tööd ja pürginud kuulsaks. «Praegu ma ei ole ka mingi kuulsus, aga kunagi võin võib-olla saada,» lisab ta.
Igatahes karjääritegemiseks Reginal iseloomu jagub. Ema on tal lausa soovitanud hakata juristiks, sest kohtusaalis tüdruk sõnakusega hätta ei jääks. «Võin olla küll sõbralik, aga kui keegi mulle midagi teeb, siis ma pole selline, kes läheb nurka ja nutab, ma astun ikka vastu,» lausub ta. «Olen üsna otsekohene, kuid üritan siiski kõike mitte väga kurjasti välja öelda.»
Siiski leiab Regina, et kõiki juristieeldusi tal pole. «Ma pole kõige targem tüdruk,» ütleb ta kelmikalt muiates. «Ütleme, et olen keskmise tasemega, koolis on neljad-viied.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles