Jõgeval kuulutatakse täna välja jõulurahu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Põder.
Andres Põder. Foto: Peeter Langovits.

Luteri kiriku peapiiskop Andres Põder kuulutab täna kell 16 Jõgeva kultuurikeskuse juures aset leidval  tseremoonial välja jõulurahu kogu Eestile.

"Kodurahu eeldab üksteisemõistmist, hoolivust ja õiglust nii perekonnas kui ühiskonnas. Seni, kuni ühiskonnas leidub ebaõigluse ohvreid, nälgivaid ja hüljatud lapsi, unustatud eakaid ja teisi abivajajaid, ei saa päriselt õnnelik ja rahul olla ükski inimene ega institutsioon. Jõulud kutsuvad heategudele ja leppimisele, turvalise perekonna ja kogukonna loomisele. Jõulurahu on kingitus, mis tuleb väljastpoolt,  ja sisemine rikkus, mida jagada väljapoole. See paneb kiitma Jumalat ja tundma heameelt inimestest enda kõrval,“ on peapiiskop Andres Põderi sõnum.

Jõgeva jõulukuusel süütavad kolmanda advendiküünla linnavolikogu esimees Kalmer Lain ja linnapea Aare Olgo, riigikogu poolt edastab tervituse riigikogu esimees Ene Ergma. Üheskoos süüdatakse jõulurahutuli, mis jääb põlema tuleva aasta kolmekuningapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles