Kirna küla kanade mahemune müüakse üksnes Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahemärki taotleva Tölpla talu perenaine Eve Veiermann toob päikese kätte ja värske rohu sisse juba ka kanakarja pesamunad, tutvust sobitab ka majavalvur.
Mahemärki taotleva Tölpla talu perenaine Eve Veiermann toob päikese kätte ja värske rohu sisse juba ka kanakarja pesamunad, tutvust sobitab ka majavalvur. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Türi valla Kirna küla Tölpla talu perenaine taotleb mahepõllumajandustootja tunnustust ja tahab kanakarja kolmekordistada, sest tervislike mahemunade nõudlust on rohkem kui pakkumist.

Tölpla talu perenaine ja osaühingu Tölpla Talu juhataja Eve Veiermann andis märtsis sisse avalduse mahepõllumajandustootja tunnustuse saamiseks.
Linnukasvatusega on Veiermann tegelenud kolm aastat ja mahepidamise nõudeid – piisav õrrepind, põrandapind, kanad peavad saama õue ja neid ei tohi puuris pidada ega keemiaga toita – täitnud kogu aeg, ainult mahevilja polnud lähedusest saada.

Oma talu toodangut turustab Veiermann Tallinnas. «Järvamaal võidki ostjaid ootama jääda, aga Tallinnas on palju nõudlikke tarbijaid, kes on nõus maksma, kui nad teavad, mida ostavad,» põhjendas ta.
Nii sõidabki Veiermann autotäie munadega igal reedel pealinna, et varem meilile laekunud tellimusi täita. Talukaupa müüvatesse portaalidesse ei saa ta kuulutusi üles pannagi, siis läheksid tellimused lõhki.
Karbi mahemunade eest maksavad linlased 49 krooni. «Kes teab, mida ta sööb, see enam poest 12kroonist karpi ei osta,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles