Vanad rongid Türil enam ei peatu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong Türi jaamas
Edelaraudtee rong Türi jaamas Foto: Merit Männi

Vana aasta viimase päeva õhtul võis Türi raudteejaamas näha Edelaraudtee rongi, mille tablool, kus muidu lõpp-peatusena kirjas Tallinn, Viljandi või Türi, hoopis kirja "depoo".

Rongifirma saatis eile  teele viimased reisid, mis toimusid vastavalt pühade eelsele sõidugraafikule.

Hetki oma viimasest tööpäevast jäädvustas fotoaparaadi abil ka rongijuht Neeme Sihv.  Ligi kolmkümmend aastat vedurijuhina ametis olnud Sihv ei varjanud, et meel on kurb. Edelaraudtee teenindas seitsmeteistkümne tegevusaaasta jooksul kokku ligemale 33 miljonit reisijat ning ka Sihv andis sellesse statistikassse oma panuse. Kuigi enam kui 120 koondamisteate saanud Edelaraudtee töötajale pakuti võimalust jätkata Elroni ridades, siis sarnaselt paljudele Sihv seda võimalust ei kasutanud. Mees jäi oma otsust kommenteerides napisõnaliseks ja ütles et tema aeg rongijuhina on ümber saanud ja kavatseb nüüd teise talle huvi pakkuva tööga tegelema hakata.

Uuest aastast ootab diiselrongidega reisijaid ees mitmeid muudatusi. Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov tõi näiteks oluliselt muutuva sõiduplaani, samuti asjaolud, et jaanuarist ei saa ka enam diiselrongides tasuda pangakaardiga ega sõita ID-kaardi alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles