Kiriku säilimine algab vettpidavast katusest

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta lõpust on Rändmeister OÜ töömehed (pildil restauraator Viktor Erm) Järva-Jaani kiriku torni kandekonstruktsioone tugevdamas. Tänavu peaksid katusetööd jätkuma.
Eelmise aasta lõpust on Rändmeister OÜ töömehed (pildil restauraator Viktor Erm) Järva-Jaani kiriku torni kandekonstruktsioone tugevdamas. Tänavu peaksid katusetööd jätkuma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kümme aastat tagasi asutatud pühakodade riiklik programm on toetanud Järvamaa kirikliku pärandi hoidu 656 149 euroga, millest lõviosa on kulunud pikihoonete ja tornide katuste ennistusele.

Enne jõule esitles muinsuskaitseamet raamatut «Pühakodade säilimine ja areng. Riiklik programm 2003–2013». Rohke pildimaterjaliga trükis tutvustab valikut programmi kümne tegevusaasta jooksul tehtust.

Pühakodade programmi koordinaatori Sille Sombri hinnangul on programmi toel suudetud kindlasti palju ära teha ka Järvamaa kirikute säilimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles