Ülikool nõustab peres vägivalda kasutanud mehi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Justiitsministeerium rahastab 50 tuhande euroga meeste tugirühma, kus saavad abi mehed, kes on perevägivallas süüdi mõistetud. 

Paarisuhtes vägivalda kasutanud meeste tugirühma oodatakse sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse RAKE analüütiku Mai Beilmanni sõnul mehi, kes soovivad pingelisi olukordi ja emotsioone oma igapäevaelus paremini ohjata, aga jäävad selles teinekord hätta. „Kui mees tunneb ennast pärast järjekordset konflikti halvasti ning tahab muuta oma käitumist, õppides uusi mittevägivaldseid konfliktilahendamise meetodeid, siis ootame teda programmiga liituma.“

Meestele suunatud rehabilitatsiooniprojekti eesmärgiks on õpetada kriisiolukorras käitumise mudeleid ja nende tagajärgi, anda lähisuhtes vägivalda tarvitanud meestele võimalus vähendada oma käitumise vägivaldsust ja ennetada selle kordumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles