Järvamaa haldjad end punkarile ei näidanud

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosna-Alliku vallas Valasti külas elava Mauno Kuus on sinapeal haldjatega ja teiste mütoloogiliste olenditega. Neist osa on ta maalinud piltidele. Mauno ise on näinud oma silmaga ka väikseid koduhaldjaid.
Roosna-Alliku vallas Valasti külas elava Mauno Kuus on sinapeal haldjatega ja teiste mütoloogiliste olenditega. Neist osa on ta maalinud piltidele. Mauno ise on näinud oma silmaga ka väikseid koduhaldjaid. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Mütoloogilisi olendeid maaliva Valasti küla elaniku Mauno Kuusi pilte fantaasia valdkonda liigitada ei saa, sest ta on näinud oma silmaga haldjaid ja tundnud kurja vaimu pitsitavat haaret.

Üle paarikümne aasta punkariharja kandnud Mauno käsivarrel ilutsevad Eesti ja Skandinaavia ruunid, kaelas ripuvad Thori vasarat ja Keldi risti sümboliseerivad ehted. «Kui inimesed vaatavad mulle otsa, siis saavad nad kohe aru, kellega on tegu, kui nad märke tunnevad,» lausub ta. «Aga kui ei tunne…igasuguseid hulle on, ütlevad, et olen saatana kummardaja. Ei no aitüma! Inimesed ei jaga asja.»

Uurimise tulemusel on Mauno jõudnud järeldusele, et kunagi väga ammu oli eestlane kääbus, aga siis kukkus Kaali kanti meteoriit ja kõik said seejärel inimkeha ning sellele suurele sündmusele järgnes üleilmne amneesia. «Mina end kääbuseks ei pea, olen pigem metshaldjas,» ütleb ta.

MAUNO KUUS
Sündinud 26. detsember 1977.
Koolid: Koikla algkool, Valjala põhikool, Leisi keskkool, Pärnu kutsekeskkool (müür- ja puusepp ja betoneerija), Kuressaare ametikool (dekoraator-stilist).
Olulisemad töökohad: Raadio 7 saatejuht, ESS turvatöötaja, Nirkon kalatööstus suitsutsehhis kalatöötleja, Merko Ehitus ehitaja, Tallinna Restauraator müürsepp, Rookolli perefirmas osanik, kick-poksi treener, Karja Pagariäri pagar-kaaluja; Just Take maalrite töödejuhataja ja personaliülem, Saaremaa lihatööstus lihalõikaja/konditustaja; Foccosa koeraga valvur (ära on nimetatud vähem kui pool töökohtadest, mida Mauno on oma elus pidanud).
Näitused: 2004 Kuressaare mööblipoes 2005 Pärsama kultuurimajas, 2006 Leisis oma garaažis näitusmüük, 2006-2007 Tallinnas Harjumäel, 2007 Tallinna Patarei vanglas;
2009 veebruaris Tartu kultuuritehases Ferrodrum; juulis Viljandi Kondase keskuses, oktoobris
ühes Tartu erakohvikus kunsti- ja kultuuritegelastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles