Järvamaal on taimekasvatus peamiselt hobi eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End potipõllumeesteks nimetavad paidelased Ülo ja Anneli Mets kauplevad lillelaadal peamiselt narmas- ja papagoitulpidega.
End potipõllumeesteks nimetavad paidelased Ülo ja Anneli Mets kauplevad lillelaadal peamiselt narmas- ja papagoitulpidega. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Türi lillelaadal pakuvad kaupa puukoolid, aiandid ja taimekasvatustalud Eesti eri paigust. Laada kodukoha taimekasvatajatele on see tegevus vaid lisateenistus põhitöö kõrval.

Järvamaa puukoole, suuri aiandeid või taimekasvatustalusid lillelaadalt ei leia, küll on seal igal aastal väljas väikeettevõtjaid, kes kasvatavad taimi oma põhitöö kõrvalt või pensionile lisa teenimiseks.
Järvamaa ainsa suure taimekasvatajana oli tänavusel lillelaadal osaühing Elise Aed. Ettevõte kaupleb peamiselt ilupuude ja -põõsastega, noortaimed toob juhataja Margus Marrandi Poolast.

Lillelaadal oli Elise Aia ilutaimedel hea minek, juba reede õhtuks olid otsas täidisõielised sirelid, palju osteti ka rododendroneid. «Rodosid müüvad vähesed, Hollandist toodutel on haigust olnud ja terved partiid on ära hävitatud, aga Poolast tulevad puhtad taimed,» põhjendas müügiplatsil abiks olnud Reelika Marrandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles