Järvalaste pildid näitasid ühistegevuse head energiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kairi Varik

Üle-eestilisel noorkotkaste ja kodutütarde fotovõistlusel «Üheskoos» märgiti ära viie järvalase pildid.

Žürii liige, Kaitseliidu ülema nõunik Anu Allekand lausus, et kui vaadata, et 14 pärjatud piltnikust viis on pärit Järvamaalt, võib öelda, et kui oleks välja antud ka piirkondlik karikas, oleks selle konkurentsitult võitnud Järvamaa.

Allekand selgitas, et võistlema olid oodatud pildid, mis rõhutasid ühistegemisi ning selles sisalduvaid väärtusi ja head energiat. «Osaleda võisid kõik, kes olid tunnetanud, et üheskoos asju tehes jõuab kiiremini eesmärgile ja on lihtsam üle saada kõigist ettetulevatest probleemidest,» lausus ta.

164 võistlema saadetud pilti hindas žürii neljas kategoorias: kodutütarde, noorkotkaste ja noortejuhtide pildid ning avatud kategooria.

Allekand märkis, et žüriil polnud lihtne otsustada. «Et pilt räägib rohkem kui tuhat sõna, oli oluline pildile püütud tegevuse mõte, kuid vähem tähtis polnud ka kunstiline lahendus,» selgitas ta.

Allekand lausus, et kodutütarde ja noorkotkaste piltide puhul jõudsid esikolmikusse need, mis kujutasid ühistegevuse head energiat. «Igal pildil oli tuntav, et matemaatiline tehe üks pluss üks ei anna ühistegevuses vastuseks mitte lihtsalt kahte, vaid õige vastus on «suur sünergia»,» lausus ta.

Allekand ütles, et Sulev Einma tehtud parim kodutütarde tegevuspilt iseloomustab selle organisatsiooni palet: suuta suvises meeleolus teha näpuosavusega ilusaid asju. «Einma on jäädvustanud käsitööle pühendatud hetke,» täpsustas ta.

Parematele piltnikele andsid võistluse korraldajad auhinna fotoraamatud kätte eelmisel pühapäeval Noorte Kotkaste aastapäevapeol Pärnu kontserdimajas. (JT)

TEAVE
Edukamad järvalased fotovõistlusel «Üheskoos»
Kodutütred: II Kairi Varik, III Kaire Kiisk.
Noored Kotkad: I Andi Metsalu.
Avatud voor: III Kaarel Aluoja.
Parim kodutütarde tegevuspilt: Sulev Einma.
Noorte Kotkaste peavanema ergutus: Sulev Einma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles