Hädaabinumbri päev pakub huvitavat tegevust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu lasteaed tähistas hädaabinumbri 112 päeva.
Triinu lasteaed tähistas hädaabinumbri 112 päeva. Foto: Meelis Meilbaum

Koos häirekeskusega on teisipäeval, Euroopa hädaabinumbri 112 päeval üritusi üle Eesti.

Kell 11 korraldavad Järva-Jaani päästeala noortering, lasteaed Jaanilill, eakate päevakeskus, vallavalitsus ja kohalik tuletõrjeselts ühise ettevõtmise Euroopa 112 päeva tähistamiseks.

Häirekeskuse avalike suhete juht Jaana Padrik andis teada, et osalejad kogunevad laste tuletõrje mänguväljaku juurde nii, et kokku saaks täpselt 112 helkurvestiga inimest, kellel käes on õhupallid numbriga 112.

Inimesed moodustavad lumele kujundi 112, mida pildistatakse kõrge valgusmasti otsast ja pilt saadetakse häirekeskusse.

Seejärel suunduvad osavõtjad tuletõrjeseltsi ennetustööauto Ennetuse Eedi järel ja muusika saatel Järva-Jaani keskusse. Vastutulijaile kingitakse päästeameti ennetustöö sümboolikat ja tutvustatakse 112 päeva tähtsust.

Keskväljakul moodustavad lasteaialapsed, noorpäästjad ning nende vanemad ning vanavanemad uuesti kujund 112. Tutvustatakse veel 112 päeva mõtet ja õpetatakse, kuidas hädaabinumbrit on hea meeles hoida. Jaanilille lasteaia lapsed esitavad stiilse 112-tantsu ja õpetavad seda tantsu ka kohaletulnutele.

Õhtul kella kuueks kutsub Türi vabatahtlik tuletõrje ühing koos Imavere, Kabala, Väätsa ja Oisu vabatahtlike päästekomandodega Türi, Kabala, Imavere, Oisu ja Väätsa elanikke tähistama Euroopa 112 päeva. Kohalikud komandod näitavad oma oskusi ja tehnikat. Kõigil on võimalus osaleda võistlusmängudes päästevahenditega. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles