Koostootmisjaama katsetused võivad kesta veel kolm nädalat

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimastel kuudel on häirinud Paide elanikke müra, mida tekitab uue elektri ja soojuse koostootmisjaama seadmete katsetamine. Katsetamisel tekkiv müra on kordunud tavaliselt kuni kolm korda päevas.

Paide koostootmisjaama ehitaja, Filter AS tegevdirektor Bert Lõoke sõnas, et ehitaja vabandab kõigi Paide elanike ees ja kinnitab, et müra on seotud seadmete katsetamisega ning jaama normaalrežiimil opereerimisega sellist müra ei kaasne. «Omalt poolt püüame tagada Paide elanike võimalikult vähest häirimist teostades müra tekitavaid peaaurutorustiku läbipuhkeid ainult tööpäevadel päevasel ajal ning vältides läbipuhete tegemist lasteaialaste päevasel uneajal,» sõnas ta.

Filter AS omab pikaajalist katlamajade ja koostootmisjaamade ehitamise kogemust ja senine praktika on näidanud, et jaama põhjalik seadistamine ja testimine tagab hilisemas opereerimises jaamale suurema töökindluse ja seadmete efektiivsema töö, kuna kõik süsteemid on korduvalt testitud ja vajalikud tööparameetrid on saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles