Türilane võitis e-etteütluse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emakeelepäeva puhul korraldas Vikerraadio juba seitsmendat aastat e-etteütluse võistluse, mis toimus neljas kategoorias: õpilased, täiskasvanud, filoloogid, muu emakeelega inimesed. Vikerraadio toimetusse jõudis 4319 etteütlust. Filoloogide kategoorias võitis teist aastat esikoha türilane Averonika Beekmann.

Etteütlusi kontrollinud Martin Ehala ja Peeter Pälli kinnitusel näitavad tulemused, et tekst oli raskem kui eelmisel aastal, kuid tulemused on siiski väga head. «Võib öelda, et järjekorras ka neljatuhandes etteütlus on kirjutatud täitsa hea kirjakeelega, keerulistes asjades on muidugi küll eksimusi,» ütles Martin Ehala. «Võrreldes näiteks eelmise aasta nõrgemate kirjutajatega on tänavune üldmulje parem,» lisas Peeter Päll.
Sel aastal saadeti Vikerraadiole kuus sajaprotsendiliselt korrektset etteütlust, kuid e-etteütluse meeskond otsustas pärast helisalvestuse ülekuulamist õigeks lugeda ka lauseosa «et keski mu efektselt kirjutatut ei projitseeri» puhul sõna «muu». Seega lõpparvestuses õigesti vastanute arv veel kasvab
Parimatele on auhinnaks e-lugerid, samuti saab auhinna õpilaste kategooria võitja emakeeleõpetaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles