Kütusereostus levib edasi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Türi vallas Poaka külas asuvasse Epneri ojja paigaldati eile veel kaks poomi, et pidurdada saaste levikut Prandi jõkke, samuti kogutakse absorbendi abil seotud kütusejääke.

Türi valla keskkonnaspetsialist Ott Vilusaar ütles, et jätkuvalt koristatakse teisipäeva õhtul avastatud kütuse reostust Poaka külas.
Päästeameti Türi komando paigaldas eile Epneri ojja veel kaks poomi, et pidurdada saaste levikut Prandi jõkke.
Töömehed koguvad reostust otse magistraalkraavi jooksva toru otsast. Vilusaar selgitas, et ämbrisse jooksev vedelik on siiani saastunud kütusejääkidega. Vedelik kogutakse ja viiakse Väätsa prügilasse.


Samuti kogub Väätsa prügila absorbendi abil seotud kütusejääke Epneri ojast.
Vilusaar palus inimestel, kellel on teavet reostaja kohta, helistada talle telefonil 5342 1140.
Teisipäeva pärastlõunal sai keskkonnainspektsioon häirekeskuselt teate, et Türi vallas on Prandi jõgi ulatuslikult kaetud naftasaadusega.


Kohale sõitnud Lääne-Eesti päästekeskuse päästjad katsid Prandi jõkke suubuval Epneri ojal kuue ruutmeetri suuruse reostuslaigu absorbendiga ja piirasid selle poomidega. Päästjad korjasid õli veest kokku. Kui ilmnes, et reostus on levinud kaugemale, paigaldasid nad poomi veel kolme kohta.
Keskkonnainspektsiooni inspektorid asusid reostusallikat välja selgitama.


Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles, et praeguste andmete järgi võib arvata, et keegi on lähedal asuvale põllule maha valanud kütust või kütusejääke, mis on kuivenduskraavide kaudu peakraavi ning sealt Epneri ojja ja Prandi jõkke sattunud.
Tuule hinnangul muudab olukorra ohtlikuks asjaolu, et vihmaga võib reostus kanduda edasi Pärnu jõkke.
Hinnanguliselt on pinnasesse sattunud kuni kolm kuupmeetrit kütust või kütusejääke. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles