Kredex alustas suurperedelt kodutoetuse taotluste vastuvõttu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: TV3

Esmaspäeval avab sihtasutus Kredex lasterikastele peredele mõeldud kodutoetuse taotluste vastuvõtu.

Riiklik tagastamatu toetus eluasemetingimuste parandamiseks ja nüüdisajastamiseks on mõeldud lasterikastele peredele, kus kasvab vähemalt neli kuni 19aastast last ning kelle sissetulek ühe leibkonnaliikme kohta on kahe viimase aasta tuludeklaratsioonide alusel kuni 355 eurot kuus, vahendab BNS.

Suurim toetussumma on 7000 eurot. Kui taotleja leibkonnas on kaheksa või enam last, on suurim  toetussumma 14 000 eurot. Taotleja, kes on eelnevalt meetmest toetust saanud, võib taotleda toetust kuni 5000 eurot.

Taotluste esitamise tähtaeg on 19. mai. Varem toetust saanuil on võimalik taotleda lisaraha, kui eelmist toetust on kasutatud sihtotstarbeliselt, projekt on tähtaajal lõpetatud ja Kredexile on esitatud toetuste kasutamise aruanne.

Toetuskõlblikud tegevused on eluaseme püstitamine, rekonstrueerimine või laiendamine, renoveerimine, eluaseme tehnosüsteemide või -võrkude rajamine, muutmine või asendamine, eluaseme soetamine, eluasemelaenu põhiosajäägi tasumine, eluaseme ehitamise või renoveerimisega seotud ehitusprojekti koostamise ja omanikujärelevalvega seotud kulude katmine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles