Džässikaar ulatub ka Türile

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abraham´s Cafe
Abraham´s Cafe Foto: www.jazzkaar.ee

25. sünnipäeva tähistav Jazzkaar algas neljapäeval ning kestab kuni 27. aprillini, rõõmustades muusikasõpru 55 kontserdiga. Juubelifestivalist saavad osa ka järvamaalased, kui Türi kultuurikeskuses astub laupäeval, 19. aprillil kell 16 kuulajate ette Abraham´s Cafe nimeline kollektiiv.

Abraham’s Cafe sündis 2010. aasta kevadel Otsakooli muusikutest-mõttekaaslastest. Senise tegutsemisaja jooksul on kontserte antud nii Eestis kui ka välismaal – festivalidel Jazzkaar, Tallinn Music Week, Viljandi Pärimusmuusika festival, Võru ja Tartu akordionimuusika päevad, jazzimprovisatsiooni festival Visioon, Tartu Muusikanädal, Soomes Joensuu festivalil Popkatu, festivalil Positivus 2012 Lätis ja Euro-Arab Youth Music Expo Küprosel.

2013. aasta jaanuaris nägi ilmavalgust ansambli debüütalbum „Journey to Haran“. Plaadil kõlavate lugude autor akordionist Kaspar Uljas on ansambli eestvedaja, virtuoosse või lüürilise meloodilise liini eest hoolitseb Marten Altrov, kes pälvis Klassikaraadio, ETV ja Eesti Kontserti põneval ja konkurentsitihedal konkursil kolmanda preemia. Nii Marten kui Kaspar jätkasid oma õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Hetkel teenib Marten Altrov Eesti Kaitseväes aega kuid on taas koos ansambli muusikutega, et esineda Jazzkaare kuulajatele nii uute kui ka juba menulugudega. Jazzkaare kontserdil lisandub Abraham’s Cafe kõlapilti rikastama ka Joonas Pärna oud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles