Õlireostuse koristamine jätkub

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg/Järva Teataja

Möödunud nädalal Türi vallas Tori külas Prandi jõel tekkinud reostuste koristustööd jätkuvad, kuid keskkonnaohtu enam pole.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul teatas, et Prandi jõel tekkinud reostuse likvideerimisega tegeleb Türi vallavalitsus, kelle algatusel on jõkke suubuva kraavi otsa paigaldatud õlifilter, tänu millele reostus kraavist jõkke enam ei pääse. Pinnasest imbub siiski veel reostust kraavi. Viimase ööpäeva jooksul kogunes filtrisse 15 liitrit õlijääke.


Tuul selgitas, et kui esialgu toimus Prandi jõel pidev reostuse koristamine ja jälgimine, siis nüüd piisab paarist kontrollimisest päevas, mille käigus tühejendatakse ka õlifilter. ”Tänase seisuga oli prügilasse toimetatud 12 kahesajaliitrist mahutit õli- ja absorbendijääkidega,” lisas ta.
8. juunil avastati õlireostus Türi vallas Tori külas Prandi jõel. Praeguste andmete järgi valas keegi lähedal asuvale põllule kütust või kütusejääke, mis sattusid kuivenduskraavidest peakraavi ning sealt Epneri ojja ja Prandi jõkke.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles