Paide kirikus algab suur remont

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Täna, esmaspäeval algavad Paide Püha Risti kirikus siseviimistlustööd. Tööde käigus krohvitakse ja värvitakse kiriku seinad ning uue värvikihi saavad ka laed ja pingid.
 

Projekti eestvedaja ning Paide koguduse liikme Andres Jalaku sõnul saavad nii suuremahulised tööd teoks tänu riigi ja Paide linna heale koostööle ja toele.

«Tänu väljas tehtud vertikaalplaneerimisele, millega sadeveed hoonest eemale juhiti, saame nüüd siseviimistlustöödega alustada,» ütles Jalak. «Tööd algavad 12. mail ning lõpevad 31. augustiks. Sellel ajal on kirik külastajatele suletud. Jumalateenistused toimuvad rendipindadel, näiteks Metodisti kirikus.»
Jalak lisas, et septembriks saab Paide kiriku sisemus sootuks teise ilme. «Vanemad inimesed ehk veel mäletavad neid ilusaid valgeid kirikupinke, mis hilisematel aegadel on tumedamate värvidega üle võõbatud. Tööde käigus saavad need pingid tagasi oma esialgse näo,» ütles ta.
Paide Püha Risti kirik kuulub kultuuri- ja muinsuskaitsemälestiste hulka, kõik renoveerimistööd toimuvad muinsuskaitse range järelvalve all.
Paide kiriku kogudusse kuulub ligi 150 tegevliiget, kokku on liikmeid nimekirjas ligi 500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles