Linnavolinike käitumine pahandas Eesti noorteorganisatsioone

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasel Paide linnavolikogu istungil keelas volikogu aseesimees noortevolikogu sõnavõtu umbusaldatava linnapea toetuseks pärast seda, kui linnavolikogu esimees oli kõneks loa andnud. Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) ja Eesti Avatud Noortekeskuste ühendus (Eesti ANK) leiavad, et selline äsja valitud noortevolikogu esindajate sõnavõtu keelamine on põhjendamatu.

«Me ei tahtnud alguses seda uudist uskuda,» sõnas ENLi juhatuse esimees Reet Sillavee. «Noorsootöö seaduse järgi on noortevolikogul õigus teha linnavolikogule ettepanekuid lähtudes noorte huvidest. Kui noorte huvides oli senise linnapea jätkamine, siis on neil ka õigus volikogu istungil sõna võtta. Seda enam, et volikogu esimees selleks juba loa oli andnud.»

Sama kinnitas ka Eesti ANK tegevjuht Heidi Paabort: «Niimoodi noortest üle sõita ei ole demokraatlik ega hea maitse piirides. Paide linna noortevolikogu tegevus kinnitati kaks kuud tagasi. Praeguseks on noortele usaldatud projektifond, mida noorteprojektidele vastavalt noorte enda poolt korraldatud konkursi tulemustele jagada, aga volikogu istungil sõna võtma neid ei usaldata.»
ENL ja Eesti ANK loodavad, et Paide noortevolikogule antakse edaspidi võimalus ettevalmistatud sõnavõtud linnavolikogu istungi ajal saalis ette lugeda ja noorte huvide eest seista noorsootöö seaduses ettenähtud korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles