Ligi pooled eakad ei tea hädaabinumbrit

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Rohkem kui iga kümnes järvakas ei tea, milliselt numbrilt tulekahju korral abi kutsuda, eakate hulgas on hädaabinumber 112 meeles napilt pooltel.

Päästeamet tellis möödunud aasta lõpul uuringu, et saada teada, millisele numbrile helistavad inimesed tulekahju korral.


Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg ütles, et Järvamaal vastas 85 protsenti küsitletutest, et abi tuleb kutsuda numbrilt 112. «Sama uuring tehti ka 2008. aastal ja siis vastas samale küsimusele 93 protsenti inimesi, et helistaks numbrile 112,» selgitas ta. «Seega on teadlikkus vähenenud ehk inimesed on selle fakti unustanud.»


Freiberg selgitas, et eriti vähe teavad 112 tulekahjunumbrina inimesed vanuses üle 65 aasta. Neist ainult 59 protsenti helistaks numbrile 112 (eelmisel aastal 69 protsenti).
Inimestest vanuses 41–64 aastat valiks 112 tulekahju korral 79 protsenti (eelmisel aastal 81 protsenti). «Seega unustavad kõige rohkem vanemad inimesed selle numbri seotuse tulekahjuga,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles