Järvalased õppisid aegsasti digiboksi kasutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Valla sai kahe puldi kasutamise kiiresti selgeks.
Ervin Valla sai kahe puldi kasutamise kiiresti selgeks. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Täna, kui Eesti läheb täielikult üle digilevile, on Järvamaa inimesed olnud selleks valmis ning kiidavad digitaalse telepildi kvaliteeti ja kanalite rohkust.

Kareda valla Esna küla elanikud Ervin Valla ja Õilme Kaseorg ostsid digiboksi eelmisel aastal. «Meie televiisor läks katki ja kohalik spetsialist Tõnu Taal parandas selle ära ning tõi kohe kaasa ka digiboksi,» selgitas Kaseorg. «Ta kinnitas, et lõpuks tuleb niikuinii digiboks osta.»
Kaseorg hinda ei mäletanud, kuid abikaasa Ervin pakkus, et kulu võis olla umbes 1600 krooni.

Kaseorg lisas, et Tõnu Taal näitas neile ka, kuidas digiboksi kasutada. «Õppisime selle kohe ära, mis seal ikka keerulist on!» märkis ta.
Telerit näevad nad toaantenni kaudu. «Pilt on nii selge, et näen lugeda kõiki tähti,» sõnas Kaseorg rõõmsalt.
Kaseoru meelest on digilevile üleminek riigile lihtsalt võimalus raha teenida. «Varsti hakatakse hingamise eest ka raha küsima,» lisas ta.

Kauplused müüvad digibokse suures valikus

Paide jaubamaja juhataja Andres Sula ütles, et juunis on digibokside müük läinud tõusvas joones. «Viimastel päevadel on ostetud silmatorkavalt rohkem,» lisas ta.
Sula täpsustas, et päevas müüb kaubamaja 20–40 digiboksi. «Meil müüdavate digibokside paigaldamine on lihtne, ka on kaasas juhend,» lausus ta. «Ükski klient pole veel öelnud, et ta ülespanekuga hakkama ei saa.»
Sula tähelepanekut mööda teavad inimesed, mida ostma tulevad. «Digiboksi kasutuse kohta eriti ei uurita,» põhjendas ta. «Mitu klienti on ostnud juba kolmanda-neljanda digiboksi.»
Türi kaubamajas asuvast Experti tehnikakauplusest on viimastel päevadel ostetud veidi rohkem digibokse kui varem.
Asejuhataja Ülle Uustalu ütlust mööda said soodushinnaga digiboksid nädalavahetusel otsa, nii et neid tuli juurde tellida. «Täna (29. juunil – toim) on end kirja pannud juba viis inimest, kes soovivad soodushinnaga digiboksi,» lisas ta.
Uustalu märkis, et peale tavaliste digibokside on ostetud rohkem Starmani digibokse. «Paigaldust me ei paku,» lausus ta. «Mõni on küll küsinud ülesseadmise ja kasutuse kohta, neile oleme seda ka pikemalt seletanud, kuid enamik on juba teadlikud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles