Naabermaakond hingab tänasest pärimusmuusika rütmis

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XVII Pärimusmuusika festival tõi Viljandi rahvast täis.
XVII Pärimusmuusika festival tõi Viljandi rahvast täis. Foto: Kenno Soo

Täna kl 13 Viljandis Kaevumäel algava saab hoo sisse Eesti suurim pärimuspidu. Viljandi pärimusmuusika festivali avapeo on tänavu lavastanud koreograaf Liisa Lilienthal-Pärna ja ka avamine on festivali teemale kohaselt mänguline. Etenduses kohtuvad erinevad põlvkonnad ja muusikud nii Viljandist kui teiseltpoolt maakera.

Avamisele järgneb Eesti  Etno laagri osaliste kontsert Kirsimäel ja traditsiooniliselt on need esimesed kontserdid publikule tasuta.

Programmipealik Tarrmo Noormaa sõnul on kõik esinejad kohal ja vaimustunud suurepärasest ilmast ja Viljandi mõnusast meeleolust. „Mitu välisbändi liiget on avaldanud soovi kohe festivali avamisest pärimeeetris pillimängu alustada. See on muidugi Folgile väga omane, eriti sellise imelise suveilmaga, nagu praegu on.“

Ilmateate kohaselt neljal festivalipäeval vihma ei saja ja temperatuurimaksimumumid võivad ulatuda kuni kolmekümneni. Seoses sellega paluvad korraldajad folgilistel hoolikalt mõelda riietusele ja hoolitseda selle eest, et veepudel oleks lähedal. Vajadusel pakuvad abi pärimusmuusika aida esmaabipunktis paiknevad meedikud.

Nelja päeva jooksul antakse festivalil 71 põhiprogrammi kontserti.Festivalist võtab osa 14 välisesinejat ja 35 Eesti esinejat, kokku 300 muusiku ja õpitubade tegijaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles