Väidetavad kutsikamüüjad petavad heausklikelt raha välja

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chihuahua.
Chihuahua. Foto: AP / Scanpix

Põhja politseiprefektuur hoiatab Eestis leviva petuskeemi eest, kus kutsikate headesse kätesse andmise ettekäändel üritatakse inimestelt raha välja petta.

Skeemi järgi pakutakse heausklikele inimestele pakutakse inglise keeles suheldes tasuta ära anda tõukoera kutsikaid, pesakonnad on seejuures välismaal, ühe juhumi korral oli asukohaks märgitud Leedu. Võimalikul uuel omanikul palutakse seejuures üsna põhjalikult kirjeldada enda tausta ja elutingimusi, jättes sellega mulje, et omanik hoolib kutsikatest ja soovib neid anda vaid headesse kätesse, annab Põhja politseiprefektuur teada.

Kui esimene voor on läbitud, palutakse kanda kutsika eest 210 eurot transpordikulu. Konkreetse näite puhul pakkus endale koera otsinud inimene välja, et tuleb ise kutsikale välismaale järele. Sellele vastati erinevaid ettekäändeid kasutades eitavalt ja survestati inimest süütunde tekitamisega, et ta teeks rahaülekande võimalikult ruttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles