Viie riigi noored õpivad Tammsaaret lugema

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna algas Albu vallas rahvusvaheline suvekool «Hansenist Tammsaareni», kuhu on end kirja pannud üle 30 õpilase ja kümmekond õpetajat Ameerikast, Taanist, Lätist, Soomest ja Eestist.

Tegemist on jätkuprojektiga VII võistulugemisele, millega 29. jaanuaril kultuuriminister avas Eesti lugemisaasta.

Suvekooli eesmärgiks on valmistada noori ette 2011. aasta A. H. Tammsaare loomingu võistulugemiseks. Projektijuht Enda Trubok andis teada, et eelkõige soovitakse abi ja tuge pakkuda rahvuskaaslastele erinevate riikide eesti koolidest. «Laagri käigus tutvustame väliseestlastele eesti kultuuri Tammsaare elu ja loomingu kaudu ning arendame nende lugemis- ja etlemisoskusi,» lausus ta. «Ühistegevuste kaudu kohalike noortega tihendame kontakte erinevate riikide eesti juurtega noorte vahel.»

Samal ajal, kui õpilased saavad sõnakunsti töötubades koolitust näitlejatelt ja mentoritelt, koostavad õpetajad Tammsaare-ainelisi õppematerjale eesti keelt teise keelena õppivatele lastele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles