Väätsa peab laata ja valib hoidisemeistreid

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merili Nikkolo / Järva Teataja

Väätsa rahvamaja tagusel haljasalal toimub pühapäeval laat, mille käigus valitakse ka parim hoidisemeister. 

Väätsa rahvamaja juhataja Rait Pilipenko ütles, et hoidistekonkursil osaleda soovijad peaksid saabuma tund enne laada algust - kella 11ks. "Võtke kaasa kodune hoidis, meie nummerdame need ning hiljem saavad laadalised neid maitsta ja oma lemmiku valida," selgitas Pilipenko. Võitja selgub nii magusa kui ka soolase hoidise kategoorias. Lisaks aule ja kuulsusele saavad võitjad enda valdusse rändauhinna, milleks on lõikelaud, kuhu põletatakse sisse võitja nimi. "Samuti väike auhinnakorv, kus siis magusa hoidise tegemiseks suhkrut ja soolase hoidise tegemiseks maitseaineid," lisas Pilipenko. 

Ka kaubelda soovijail paluvad korraldajad tulla kohale tund varem - eelnevalt end registreerima ei pea. Müüa võib korraldajate kinnitusel kõike - nii hoidiseid, elektroonikat, lilli, taimi, vanakraami, aiasaadusi, rõivaid, jalatseid ja vanakraami. "Helistajaid on olnud päris palju, loodame, et tulevad ka kauplejad." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles