Järvamaa vallad veel metsi ei sulge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju kustutamine.
Metsatulekahju kustutamine. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuigi päästeteenistus hoiatab, et metsad on tuleohtlikud ja need soovitatakse sulgeda, pole Järvamaa omavalitsustes seda veel arutatud.

Väga suure tuleohu tõttu soovitab Lääne-Eesti päästekeskus põuaajaks võõras metsas viibimine keelata. Piirangu seadmine võõrasse metsa mineku keelu näol on päästeteenistuse hinnangul vajalik metsatulekahjude ennetamiseks ning suure kahju ärahoidmiseks. Kestvad kuumad ja kuivad ilmad on muutnud metsad eriti tuleohtlikeks. Ka lähipäevade ilmaprognoos annab alust arvata, et tuleoht suureneb veelgi.

Järvamaa omavalitsustes metsade tuleohtlikkuse küsimust veel arutatud ei ole. Samas peavad paljud vallad tõenäoliseks, et kuumade ilmade jätkudes tuleb küsimus siiski arutlusele ning vajadusel tuleb ka metsad sulgeda.
Koigi ja Koeru vallas on küsimus plaanitud arutlusele võtta küll ning Ambla valdki ütles, et kui kuumus jätkub ja päästeametilt korraldus tuleb, sulgetakse ka metsad. Roosna-Alliku abivallavanem Maret Põder tõdeb samuti, et tuleohtlikkus metsades on olnud juba vallavalitsuse mõtetes, kuid ametlikku otsust siiani siiski veel ei ole.

Vastavalt metsaseadusele on kohalikul omavalitsusel õigus anda välja korraldus, mis keelab võõras metsas viibimise.
Keelu ajal ei tohi metsa minna jalgsi ega mootorsõidukiga.
Kui metsa minemise keeldu kehtestatud ei ole, tohib metsas lõket teha, grillida ja suitsetada ainult nendes kohtades, kus maaomanik on lõkkeaseme eelnevalt ette valmistanud ja tähistanud. Riigimetsas on RMK puhkealadel lõkkeplatsid, kus on sädemepüüdjatega lõkkealused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles