«Nii ja Naa» üllatas külma supiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Pubi «Nii ja Naa» asub Paide kiriku taga, aadressi poolest jääb ta küll Tallinna tänavale, kuid sealt vaadates ei reeda miski, et madalas rohelusse mattunud punases puumajas võiks asuda söögikoht.

Maja Posti tänava poolse külje aken on kiviga puruks visatud, augu taga on pikali vajunud menüü, mis parimal juhul lubab oletada, et kunagi on seal süüa pakutud. Teadjad oskavad rääkida, et samas kohas ongi süüa pakutud juba aastaid.
Aga pakutakse veel tänagi. «Nii ja Naa» nime all on söögikoht tegutsenud paar aastat. Suvel on pubi avatud kella kümnest hommikul kella kaheni lõunal.
Pubi sisekujundus on tuhm, tume ja väsinud ilmega. Seinu katavad ilmselt palki imiteerida püüdvad lauad, laes on näha vanu talasid. Veidi särtsu annavad lilleliseks maalitud puust istmed.
Enne söögikohta tulekut olen üpris mornis tujus. Pole mingit tahtmist minna keset kuuma päeva kuuma suppi või rasvast praadi sööma. Toimetusest lahkudes õhkan kolleegile, et kui ometi saaks kuskilt külma suppi. Pubis lappan hoolega menüüd, mis on üllatavalt pikk. Saab nii salatit, suppi kui ka mitmesuguseid praade. Aga külma suppi menüüs pole. Naine leti taga teatab, et menüüs pole ka lihapirukaid, mis ta just ahjust välja võttis. Keeran juba kolmandat korda punaseid menüülehti edasi-tagasi ning ühman siis juba vastust eeldades küsida:
«Külma suppi teil siin ei ole, ega ju?»
«Ei ole, aga ma võin teha,» teatab teenindaja muretult. «Just hommikul ostsin poest keefirit.»
«Ahhh?!?»
«Kui Teil on natuke aega, siis kohe teen,» lubab teenindaja.

HINDED
Toit: 5
Teenindus: 4
Interjöör: 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles