Õunafestivalile lisandus kaks konkurssi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Türi valla sümbol on õun, mida on kujutatud valla vapil ja ka mitmetel valla meenetel. Samal põhjusel on ellu kutsutud ka Türi õunafestival, mille programmi kuuluvad juba traditsioonilised konkursid Türi valla parima õunakoogi ning parima õunamahla, - veini ja – hoidise väljaselgitamiseks. Kuigi eelregistreerimine nendele konkurssidele on juba alanud, tuuakse tööd kohale festivalipäeva hommikul.

Festivali korraldustoimkonna juhi Riina Trummi sõnul lisanduvad tänavu kaks uut konkurssi, mis mitmekesistavad festivali ja loovad kogukonnale rohkem aktiivse osalemise võimalusi.

Alates tänasest, 5. septembrist võetakse vastu käesoleva aasta Türi õunafestivali konkursside uute kategooriate «Türi õunameene 2014» ning «Õunaluuletused ja –lood» töid. Need tuleb tuua Türi vallamaja teabelauda hiljemalt 30. septembril kella 17ks.

Õunameene konkursi eesmärgiks on leida uudseid ja omanäolisi logotooteid, mille kujunduselemendiks on õun ning mille järgi saaks valmistada tulevasi Türi valla meeneid või kingitusi. Õunaluuletuste ja –lugude konkursi parimaid töid saab edaspidi kasutada valla trükistes ning kultuuriprogrammides.

Osalema oodatakse kõiki vallakodanikke, firmasid, sõpruskondi, seltse jne, kes saavad esitada ühe või mitu pealkirjastatud ning individuaalse märksõnaga varustatud tööd. Töö juurde palume lisada kinnises ümbrikus märksõna, autori nime ja kontaktandmed. Žürii tutvub töödega ja hindab neid 1.-2. oktoobril autoreid teadmata. Töödega saavad tutvuda ka festivalikülastajad – meenekonkursi töödest tehakse Õunafestivali ajaks Türi kultuurikeskuses väike väljapanek, parimaid õunateemalisi luuletusi ja lugusid kuuleb festivali kultuuriprogrammis.

Konkursside parimate autasustamine toimub 4. oktoobril festivali pealaval enne festivali lõpetamist, orienteeruvalt kell 14. Kõik konkurssidel töödega osalenud saavad festivali tänukaardi ja väikese temaatilise meene.

V Türi Õunafestival toimub laupäeval, 4. oktoobril kell 10-15 kesklinna pargis ja kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles