Memmed ja taadid kingivad kooliastujatele pinali

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Tiina Oraste näitab Järvamaa Pensionäride Koondise juhatuse liikmele Maimu Lombile (vasakul) ja juhatuse esimehele Mare Veermaale, milline võiks olla pinal, mida esimesse klassi minejale osta.
Maavanem Tiina Oraste näitab Järvamaa Pensionäride Koondise juhatuse liikmele Maimu Lombile (vasakul) ja juhatuse esimehele Mare Veermaale, milline võiks olla pinal, mida esimesse klassi minejale osta. Foto: Andrus Eesmaa /Järva Teataja

Järva maavanem ja Järvamaa Pensionäride Koondis alustasid üleeile tööd selle nimel, et 1. septembril oleks iga esimesse klassi mineja laual pinal memmelt või taadilt.

Järva maavanem Tiina Oraste käis alles eelmisel laupäeval Järvamaa eakate kokkutulekul välja mõtte, et memmed ja taadid võiksid 1. septembril kinkida igale Järvamaal esimesse klassi minejale pinali. Üleeile arutati heategevuskavandit maavalitsuses koos Järvamaa Pensionäride Koondise juhatuse liikmetega ning otsustati hakata tegutsema selle nimel, et 1. septembril oleks iga kooliuusiku laual poest ostetud pinal, mille sees on ka kirjutusvahendid, kustutuskumm ja joonlaud. Pinaleid on vaja ligikaudu 270.

Oraste oli ühe pinali juba näiteks ostnud ja tema ütlust mööda peaks sellise umbkaudne hind olema sada krooni.
Oraste selgitas, et muidugi on võimalus osta pinaleid ka ühe hankega, kuid eesmärk on siiski tugevdada sidet erinevate põlvkondade vahel ning isiklikum lähenemine, mil iga eakas valib ise ühe pinali, on selle mõttega paremini kooskõlas. «Sinna saaks panna juurde ka oma käega kirjutatud väga ilusa soovi või mõne muu asja, kas või näiteks šokolaadi,» lausus ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles