Riigiportaalist saab ravimite kohta rohkem teavet

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Egert Kamenik/Postimees.

Haigekassa uuendas riigiportaalis ravimiretseptide vaatamise teenust, et igal inimesel oleks võimalik saada ülevaade talle välja kirjutatud ravimitest ja soetatud ravimite maksumusest.

Märkimisväärse muudatusena on nüüdsest välja ostetud retseptiravimite vaates võimalik näha, kas ja kui palju ületas ostetud ravimi hind kehtestatud piirhinda ning kui palju oleks patsient saanud säästa valides apteegis soodsama hinnaklassiga ent sama toimeainega ravimi, teatas haigekassa. Teenuse eesmärk on võimaldada inimestel teha apteegis teadlikke otsuseid ning vähendada kulutusi ravimitele.

Lisaks näeb retseptivaates infot ka selle kohta, kas arst on välja kirjutanud ravimi toimeainepõhiselt või on retsept väljastatud kindla tootja ravimile. Toimeainepõhise ravimiretsepti puhul on apteekril kohustus klienti teavitada erinevatest sama toimeainega ravimitest ning nende hinnast, et kliendil oleks võimalik ise otsustada, millise hinnatasemega ravimit ta soovib. Juhul, kui arst on retsepti väljastanud kindlale ravimile mitte toimeainele, peab keskkonnas olema näha ka arsti lisatud põhjendus. Samuti on seal näha apteekri poolt lisatud kommentaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles