Arvo Sarapuu: kas peaminister on valmis tagasi astuma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu
Arvo Sarapuu Foto: Toomas Huik

Keskerakonda kuuluv riigikogulane Arvo Sarapuu küsis täna riigikogu istungil sõna võttes, kas peaminister Andrus Ansip on valmis tagasi astuma, kui rahandusministeeriumi prognoos majanduse taastumise kohta paika ei pea.

Väljavõte tänasest riigikogu stenogrammist, kus võtab sõna Arvo Sarapuu: «Lugupeetud riigikogu esimees! Head kolleegid! Mul on kaheksa Keskerakonna liikme poolt väga tõsine arupärimine peaministrile.


See on seotud riigieelarve olukorraga ja tuleneb sellest, et Rahandusministeeriumi 29. juuli väljastatud pressiteates seisab, et aastaks planeeritud eelarvedefitsiit on tegelikkuseks saanud 5 kuuga.
Põhjuseks tuuakse ühekordsed mõjud, see tähendab tulumaksutagastus ja aasta alguse aktsiisimaksu laekumised.


Aasta teises pooles oodatakse maksulaekumiste paranemist ja eelarve seisu peaksid parandama ka saadavad dividendid.
Ja väga tõsised küsimused on siis sellised, et esiteks, kui suur oli 2010. aastal tulumaksu tagastus ja tulumaksu juurdemaksed. Teiseks, me tahame teada, et nimetatakse, palun, ettevõtted, kellelt planeeritakse saada 2010. aastal dividende ja dividendide suurus ettevõtete lõikes.
Kui nimetatavad ettevõtted planeerivad võtta käesoleval aastal laene, siis tahame teada, millised ettevõtted ja millises mahus.


Ja kõige lõpuks on küsimus, kui Rahandusministeeriumi prognoos näeb ette, et aasta teises pooles eelarve defitsiit ei suurene, kas siis peaminister on valmis tagasi astuma, kui eelarve defitsiit peaks siiski kasvama ja ületama 2010. aasta riigieelarve seadusega planeeritu enam kui 100 miljoni krooniga. Aitäh!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles