Kümned maapered said toetust elutingimuste parandamiseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Tänavu esitati Järvamaa omavalitsustele 56 taotlust toetuse saamiseks hajaasustuse programmist, et rajada või korrastada majapidamiste vee-ja kanalisatsioonisüsteeme ning juurdepääsuteid. Toetust said 41 projekti. Programm jätkub ka järgmisel aastal, on kirjas Järva maavalitsuse kodulehel.

Maavalitsuse arengu-ja planeeringuosakonna peaspetsialist Hannele Saksniit ütles, et 56st taotlusest 9 ei vastanud nõuetele. Projektidega kavandati 32 vee- ja 28 kanalisatsioonisüsteemide valdkonna tegevust. 8 projektiga taotleti juurdepääsuteede rajamist või parandamist.

Maakonna omavalitsused said programmi elluviimiseks riigilt kokku 60 245,51 eurot. Teist samapalju pidid lisama kohalikud omavalitsused ja vähemalt kolmandik projekti maksumusest tuli tasuda taotlejal endal. Saksniidu sõnul on siseministeerium teada andnud, et hajaasustuse programm jätkub ka järgmisel aastal.

Hajaasustuse programmi eesmärgiks on hajaasustusega maapiirkondades elavatele lastega peredele tagada head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles