Muusikud õpetavad kiusamist vähendama

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Martin Ilustrumm

Lauljad Helen Adamson ja Margus Vaher ning lehepillimängija Erki-Andres Nuut ja Tenfold Rabbiti trummar Oliver Rõõmus esinevad teisipäeval  Koigi mõisas Koigi kooli õpilastele. See on esimese avalik koolikiusamisvastane loeng ja kontsert koolilastele üle Eesti.

Noored muusikud esinevad ja jagavad oma kogemusi seoses koolikiusamisega. Kampaania «Ei kiusamisele» eesmärk on vähendada koolikiusamist ning anda noortele julgust astuda kiusamisele vastu. Helen Adamson on üks käesoleva aasta septembris koostöös Politsei- ja Piirivalve ameti ja Daylight MTÜ-ga algava üle-eestilise kiusamisvastase kampaania eestvedajatest.  Koigi kool on üks kuuest Eesti koolist, mida projekti raames muusikud külastavad. See on ka ainus Järvamaa kool.

Kuigi projektis osalevad kõnelevad ka oma kogemusest seoses koolikusamisega, siis Adamsoni hinnangul ainult sellest rääkimine kiusamist ei vähenda. Nii jagavad nad nõuandeid, kuidas aidata kiusatavat ja kiusajat ning kuidas n-ö vaiksed kõrvalseisjad saavad kiusamisele lõpu teha. «Nendel vaiksetel kõrvalseisjatel on tegelikult hästi suur roll kiusamise peatamisel, soovime, et ka täiskasvanud märkaksid selliseid olukordi rohkem ja sekkuksid,» sõnas Adamson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles