Marjanappus aednikele lisateenistust ei võimalda

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjade kokkuostuga tegeleva Wiberg Foodi juhataja Ragmar Rikberg põhjust, miks tänavu aiad ja metsaalused niivõrd tühjad on, ei tea. Praegune kuivus mõjutab Rikbergi sõnul kõige rohkem seenesaaki.
Marjade kokkuostuga tegeleva Wiberg Foodi juhataja Ragmar Rikberg põhjust, miks tänavu aiad ja metsaalused niivõrd tühjad on, ei tea. Praegune kuivus mõjutab Rikbergi sõnul kõige rohkem seenesaaki. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Kui eelmistel aastatel on aia- ja metsasaaduste kokkuostjate ukse taga tekkinud marjatoojatest lausa pikad järjekorrad, siis tänavu on marjanappus toojate ridu kõvasti harvendanud.

Türil marjade kokkuostuga tegeleva Wiberg Foodi uksed on korjajatele avatud vaid kolmapäeviti ja pühapäeviti.
Et koduaiad ja metsaalused on tänavu tühjavõitu, pole ettevõtte juhataja Ragmar Rikbergi ütlust mööda kavas avamisaega ka pikendada. «Kui marju on ikka vähe, pole mõtet oma tööjõudu ja aega asjatult kulutada,» põhjendas ta.


Möödunud nädala kolmapäeval sõidutas türilane Aksor Koit punaseid sõstraid kokkuostu tooma oma isa Arvedi. Isa marjade äraandmise ajal autos oodanud Aksor hindas tänavust aastat kehvaks. «Marju on ikka hästi vähe,» sõnas ta.
Saagi nappuse põhjuseks pidas Aksor Koit tänavuse kevade kuivust. «Ega muud oskagi öelda, pole ise suurem aiapidaja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles