Ringhäälingumuuseum viib vanad raadiod pealinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1920ndatest pärit raadio oli peidetud pappkasti, millel olev daatum kandis aastanumbrit 1944. Raadio käib pealt lahti, mis on tolleaegsetele mudelitele iseloomulik.
1920ndatest pärit raadio oli peidetud pappkasti, millel olev daatum kandis aastanumbrit 1944. Raadio käib pealt lahti, mis on tolleaegsetele mudelitele iseloomulik. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Eesti Ringhäälingumuuseum avas esmaspäeval Tallinna teletornis näituse „Minu vana raadio“, kus on välja pandud raadiod 1920. aastatest 1980-ndate keskpaigani. Teletorni külastajad saavad näitust vaadata kuni 28. veebruarini.

„Näitus „Minu vana raadio“ toob külastajateni ühe põneva  ajajärgu tehnika ja teaduse ajaloost, mis kipub juba unustuse hõlma vajuma kiirelt arenevas infoühiskonnas,“ sõnas Tallinna teletorni juhataja Riina Roosipuu pressiesindaja teatel. „Vaatamiseks on välja pandud meie kodudes kasutusel olnud raadiod alates 1920-ndatest kuni 1980-ndateni. Näha saab nii Eestis toodetud, nõukogudeaegseid kui ka välismaised raadiovastuvõtjaid. Lisaks kõlavad teletorni siseraadios parimad raadiosaated ning muusika läbi aegade. Igal külastajal on võimalik proovida raadiodiktori ametit ning salvestada spetsiaalselt näituse jaoks tehtud stuudionurgas enda sisseloetud raadioklipp.“

„„Raadio tegemise“ ja kuulamise lugu on Eesti lugu. Täpsemalt üks ja kahtlemata väga oluline osa sellest,“ kinnitas Eesti Ringhäälingumuuseumi direktor Juhan Sihver. „Ja selles loos on huvitavaid seiku, nii huvitavaid, et nende kuulamiseks-vaatamiseks tasub raadionäitusele minna. Kas või selleks, et vaadata oma silmaga üle, milline näeb välja 1935. aastal kodus valmistatud lihtne raadio või 1985. aastal Viru ärikate käest ostetud ülikallis magnetoola. Kunagi olid need mõlemad „pillid“ unistamist väärt. Kindlasti leiab iga külastaja näituselt enda jaoks mõne põneva fakti, millest ta varem polnud kuulnudki,“ lisas Sihver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles