Ivari Padar: Järvamaal on eelised rajada oma piimatööstust

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandustoetuste infopäevad „2015: otsetoetused ja uus maaelu arengukava" Paide kultuurikeskuses.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Põllumajandustoetuste infopäevad „2015: otsetoetused ja uus maaelu arengukava" Paide kultuurikeskuses. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi põllumajandusminister Ivari Padar peab piimatööstuse arendamist Järvamaale mõistlikuks, peavad esmalt põllumehed näitama selleks koostöövaimu ja oma mõttega välja tulema.

Põllumajandusminister Ivar Padar sõnas, et Järvamaal on rohkem lehmi kui üheski teises maakonnas ja riigina tahame toorpiima asemel viia Eestist välja aina rohkem piimatooteid.

Nii annab see ka võimaluse rajada uusi piima töötlemise tehaseid. «Järvamaal on selles suhtes suured plussid nii kohapealse tooraine kui ka logistika tõttu,»selgitas ta. «Ministeerium siin midagi ette ei ütle, meil on piltlikult raha riiulil ja kui põllumehed suudavad koostöövaimu arendada ja tulla oma projektiga välja, siis kõik võimalused on olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles