Maale tulijad soovivad eraldatust

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarnaselt paljude teiste maale kolimist kaaluvate inimestega, eelistaks ka tallinlane Alo Peebo ajaloolist hoonet külasüdamest eemal. Veel parem, kui maakivist. Pilt on ilustreeriv, taluvaremed asuvad Viljandimaal.
Sarnaselt paljude teiste maale kolimist kaaluvate inimestega, eelistaks ka tallinlane Alo Peebo ajaloolist hoonet külasüdamest eemal. Veel parem, kui maakivist. Pilt on ilustreeriv, taluvaremed asuvad Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinlane Alo Peebo otsib juba mõnda aega ajaloolist hoonet Kesk-Eestis, et koos elukaaslasega maale elama tulla. Kesk-Eesti eelisena näeb paar asjaolu, et siit pole mujale Eestisse sõitmiseks liiga pikk maa.

Peebo on kirjutanud mitmesse Järvamaa omavalitsusse, kuid vaatamata heale tagasisidele pole ta sobivat paika leidnud. Nii ongi praegu hoopis sõelal kinnistu Tapa ja Väike-Maarja vallas.

Ajalooliste hoonete taastamisega tegelev Peebo ütles, et nende nõudmised tulevasele elukohale on üsna kõrged. Hoone seisukorrast olulisem on noorele perele see, et umbes hektarisel krundil asuv maja jääks külakeskusest eemale, oleks ajalooline hoone ehk vana talumaja või mõni mõisa abihoone. «See võib olla ka puitmaja, aga maakivist hoone oleks kui kirss tordil,» täpsustas Peebo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles