Tallinnast Tartusse sõitja kuuleb CD-plaadilt Järvamaa lugusid

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Kirjandusmuuseum

Eesti Kirjandusmuuseum andis välja CD-Extra formaadis duubelplaadi „Linda kivist Lilla Daamini“, millelt kuuleb valikut Eesti Rahvaluule Arhiivis leiduvatest Tallinn-Tartu maantee äärsete paikade kohta käivatest lugudest. Oma muistendite ja kohapärimustega on esindatud ka Järvamaa.

Teekond kulgeb muistenditest tuntud Linda kivist Tallinnas Tartus asuva Eesti Kirjandusmuuseumini, kus tegutseb kuulus kummitus Lilla Daam. Kohalugudega on kaetud kogu Tallinn-Tartu-Tallinn marsruut ühe autoteekonna vältel (2x125 minutit), kirjutab ERRi uudisteportaal.

Tava-CD-mängijaga saab kuulata jutte ja muusikat mõlemas suunas pisut enam kui tunni, teine pool kummagi plaadi teelugudest on mp3-formaadis. Lood muudavad plaadil elavaks jutuvestjad Piret Päär ja Anne Türnpu, jutte saadavad Andre Maakeri kitarri-improvisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles