Vao 164aastane hariduselu väärib meenutusi

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatel 1924-1925 õppis Vao kooli I–IV klassis 75 õpilast, kooli juhatas Viktor Künnapuu, tema asetäitja oli Anna Otti-Salmisto.
Aastatel 1924-1925 õppis Vao kooli I–IV klassis 75 õpilast, kooli juhatas Viktor Künnapuu, tema asetäitja oli Anna Otti-Salmisto. Foto: Erakogu

Ülehomme on Vao kooli piirkonna külade endised ja praegused elanikud oodatud mõisa parki tähistama kooli asutamise 170. aastapäeva mälestustahvli avamise ja raamatu esitlusega.

Vaol üles kasvanud ja 1950 aastal kooli lõpetanud koduloolane Uno Aan on selleks tähtpäevaks koostanud 190leheküljelise kõvaköitelise raamatu «Mälestuskilde Vao, Tammiku, Kalitsa küladest».

Aan selgitas, et see on jätk kaks aastat tagasi ilmunud raamatule «Mälestuskilde Koidu-Ellavere, Valila, Abaja, Merja küladest». «Eelmise pühendasin Eesti Vabariigi 90. aastapäevale, selle pühendan Vao külaseltsi piirkonna külade meestele, kes tulid sõjast tagasi võitjana või langesid kangelasena,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles