Inglipuud kannavad kingisoove

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglipuu Maxima kaupluses.
Inglipuu Maxima kaupluses. Foto: Maxima Eesti OÜ

Sel nädalal algas taaskord heategevuskampaania Inglipuu, mille raames saavad head inimesed juba kuuendat korda teha Maxima kauplustes pühadekingitusi oma kodukoha vähekindlustatud perede lastele. Järvamaal on see võimalus Paides ja Türil.

Inglipuul saab täita 40 Järvamaa lapse pühadesoovid

Koostöös Paide linna lastekaitse vanemspetsialisti Annika Nõuliku, Türi valla lastekaitsespetsialisti Marge Peneri ning abilistega on Inglipuude jõuluehetele kirjutatud nende laste nimed, kes sarnaselt kõikidele oma eakaaslastele ootavad väga jõulukinki ja kelle jaoks see kingitus võib olla tänavune ainus. Paide inglipuul on 20 ja Türi inglipuul samuti 20 lapse jõulusoovid.

Heategevusprojekti koordinaatori Ty Lehtmäe sõnul käib kingi tegemine lihtsalt – kuuseehtel kirjeldatud soovi tarbeks võib kingituse osta kauplusest või ka ise meisterdada ning tuua see kodust kaasa ja anda kaupluse infoletti või kassasse.

“Inglipuu kingisoove täites saame igaüks anda oma väikese panuse, et valmistada jõulurõõmu ja pühadetunnet ka keerulistes oludes kasvavatele lastele oma kodukohas,” lausus Ty Lehtmäe.

Kuna kinke ootavad lapsed vanuses mõnest kuust kuni keskkooliealisteni, siis on ka soovide valik väga lai. Palju palutakse koolieelsetele lastele arendavaid raamatuid, erinevaid koolitarbeid, LEGO-sid ja muid mänguasju, talveriideid ja -jalatseid.

Erinevates Eesti linnades-valdades ongi Inglipuudel keskmiselt sarnaselt Paidele ja Türile 20 lapse kingisoovid. Suuremates omavalitsustes on aga ka rohkemgi – näiteks Tartus on kingisoove 120, Tallinnas Lasnamäel 100, Narvas 80 ja Pärnus 60 lapsele.

Ühtekokku kogutakse kingitusi enam kui 1200 Eestimaa lapsele. Kingid toimetatakse Inglipuu alt lastekaitsetöötajate abiga lastele kohale jõulude ja aastavahetuse aegsel pühadeperioodil, mitmel pool antakse kingid üle jõulupidudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles