Petturid esitlesid end kindlustusagentidena

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IF kindlustus
IF kindlustus Foto: Postimees.ee

Eile helistati ühele Tartus elavale naisterahvale If Kindlustuse nimel ning teavitati teda, et kindlustusseltsil on käimas majaseene kampaania ja sooviti tema kodu külastada. Kindlustusseltsi kinnitusel ühtegi sellist kampaaniat, mis eeldaks kliendi kodu külastamist, praegu käimas ei ole vaid tegemist oli petturitega.

Põhja prefektuuri vanemkomissar Roger Kummi sõnul tuleks ootamatute kontrollidega seotud kõnedesse suhtuda äärmise ettevaatlikkusega. „Politseile laekunud varasemate teadete kohaselt on kurjategijad ennast korterisse pääsemiseks esitlenud näiteks ka elektrinäidu kontrollija või kaabellevi tehnikutena. Eelkõige püütakse nendel ettekäänetel korterist või majast midagi varastada. Samas on olnud ka juhtum, kus niinimetatud tehnik müüs sorava jutu abil inimesele ülisoodsa teleri ja võttis vastu ka raha ent hiljem avastati, et telerikarbis soovitud kodutehnikat ei olnud,“ rääkis Kumm.

Politsei ja kindlustusselts soovitavad kõigil inimestel, kellel tekib kahtlus kõne ning ettevõtte esindaja osas, seda kontrollida ettevõttest, kelle nimel kõne tehti. Kui selgub, et tegemist on petturiga, siis tuleb sellest teavitada politseid. Kindlasti ei tohiks enda koju lubada inimest, kes ei suuda usutavalt tõestada enda seotust teile teenuseid pakkuva ettevõttega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles