Koolitants uuendas reegleid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal oli vabatantsude kategooria laureaat Paide gümnaasiumi 12R tantsuga "A-reaalsus".
2013. aastal oli vabatantsude kategooria laureaat Paide gümnaasiumi 12R tantsuga "A-reaalsus". Foto: Koolitants

Tänasest algab kirjapanek konkursile «Koolitants 2015». Korraldajad annavad konkursi koduleheküljel teada, et 20aastase ajalooga konkursi tulipunktis on sel korral noor tantsija ja tants kui etenduskunst.

See tähendab, et kui seni on «Koolitantsu» mõõduvõtmine käinud kodus selgeks õpitud tantsude kaudu, siis sel aastal osalevad tantsijad maakonna tantsupäevadel koreograafide töötubades. «Neis välja valitud tantsijad osalevad augustis »Koolitantsu« suvelaagris, kus  koreograafid valmistavad ette tantsulavastuse, ühendades omavahel kõik osalevad žanrid ja vanuseastmed,» selgub koduleheküljelt.

Vägivalla ennetuseks teeb «Koolitants» koostööd kampaaniaga «Ava silmad». Korraldajad annavad teada, et enim ootavad nad koolitantsulistelt omavahelist suhtlust. Just seetõttu tantsivad esimest korda töötubades koos tantsijad erinevatest truppidest, esimest korda lähevad koos lavale erinevates tantsukoolides õppivad tantsijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles